Samen schoonjutten op het strand


Baal jij ook zo van al het afval op de stranden? En wil jij hier graag iets aan doen? Ga dan schoonjutten. Zelfstandig of met een groep. Het kan allebei.

Guus Schweigmann van Stichting De Milieujutter jut zelf elke zaterdag op Terschelling en vaak gaan er dan mensen mee. Maar de Stichting zorgt er ook voor dat je tijdens een mooie strandwandeling zelf kunt schoonjutten.  Een groene jutzak haal je op het terras van diverse strandpaviljoens. Een volle zak kun je kwijt in de afvalcontainers bij de paviljoens.

Tip voor als je zelf gaat jutten

Is je zak te zwaar tijdens je wandeling? Dan mag je die bij specifieke palen op het strand achterlaten. Vervolgens kun je bellen (het nummer vind je op de paal) en het strandpaalnummer doorgeven en dan zorgt De Milieujutter dat de zak weer wordt opgehaald.

Schoonjutters

Clean up Week

Albert Wiegman, eigenaar van jeugdherberg Stayokay, neemt ook zijn verantwoordelijkheid. Twee keer per jaar organiseert hij een Clean Up Week. Vijf dagen lang nemen zij en andere jutters geïnteresseerde gasten en omwonenden mee naar het strand om afval op te ruimen.

Wil jij een keer mee met De Milieujutter? Meld je hier.