Kunstwerk van gerecycled plastic


Recreanten bewust maken over plastic op een positieve manier. Dat is wat Sander Vredeveld wil bereiken met een kunstwerk van én over plastic in de Willemshaven van Harlingen.

Stel je voor: je zit op de boot richting Harlingen. Je bent al vroeg vertrokken en verheugt je op een leuk dagje uit. Dan komt de Willemshaven in zicht. Een kleurrijk vlak trekt direct je aandacht en als de boot dichterbij de haven komt, zie je het nog beter: een vrolijk, speels kunstwerk van gerecycled plastic op de enorme wand van het Entrepot-gebouw.

Een mooie samenwerking

Als het aan Sander Vredeveld ligt, wordt dat de nieuwe werkelijkheid. Hij wil met het kunstwerk op een positieve manier aandacht vragen voor een Waddengebied zonder plastic. Hij bracht ontwerper Renske Herder in contact met strandjutter Henk Prins. Met de spullen die Henk heeft gevonden, heeft Renske een mooi concept voor het kunstwerk bedacht.

Financiering is nog niet rond

Het project zit nog in de initiatieffase. Sander is druk bezig de financiering rond te krijgen.

Het filmpje over ‘Kunstwerk over gerecycled plastic’ is  één van de vele activiteiten vanuit de Community Plasticvrije Wadden.