Plasticvrij ondernemen


Heb jij een horecabedrijf? En wil jij graag duurzamer ondernemen? Laat je dan inspireren door Jaap Hamstra en Tijl Couzy, die allebei drastisch minder plastic gebruiken in hun onderneming.

Tijl Couzy is de organisator van festival Into The Great Wide Open. Ze willen een circulair en klimaatneutraal festival zijn. Elk jaar opnieuw zetten ze daar meer stappen in. Ook inspireerden zij lokale ondernemers tijdens een duurzaamheidswandeling over hun evenemententerrein om ook het gebruik van plastic terug te dringen.

Stap voor stap

Jaap Hamstra, eigenaar van havenpaviljoen Dining en snackbar AnyTime in Vlieland, is hier al druk mee bezig. Beetje voor beetje maakt hij zijn onderneming plasticvrij door naar alternatieven te zoeken. Hij heeft al veel doorgevoerd en probeert nu de grootverpakkingen in de keuken aan te pakken. Hier heeft hij de medewerking van de fabrikanten voor nodig.

Video: Plasticvrij ondernemen

De duurzaamheidswandeling en het filmpje Plasticvrij Ondernemen zijn één van de vele activiteiten vanuit de Community Plasticvrije Wadden.