Spring naar hoofd-inhoud

Milieujutten op Terschelling

  • Locatie : Terschelling
  • Organisator : Stichting De Milieujutter

Wil jij graag helpen de Wadden plasticvrij te krijgen? Ga dan mee met de Milieujutter van Terschelling! Iedere zaterdag van 10 tot 13 uur gaat er een jutter op pad en jij mag mee.

Kan het beter? Al slenterend met de wind in de rug van het strand een schonere en mooiere plek maken? Want al dat plastic is niet goed voor de mens en natuur. 

Wil je meedoen?

  1. Bel of app Stichting de Milieujutter. Je krijgt dan de locatie waar gejut gaat worden. Dat is iedere zaterdag namelijk anders.
  2. Op zaterdagochtend verzamelen ze bij een strandtent. Dan vervoeren ze je tegen de wind in het strand op.
  3. Vervolgens loop je met de wind in de rug terug. Je krijgt handschoenen, een grijper en een afvalzak, zodat je veilig afval kunt rapen.
  4. Na afloop scheidt Stichting de Milieujutter het harde en zachte plastic, metaal en glas. Ook voeren ze het af.

 

Balen, ik kan zaterdag niet. Wat nu?
Op het terras van elk strandpaviljoen vind je een rol met groene jutzakken. Pak zo’n zak en vul hem tijdens je wandeling. Stop deze zak vervolgens in de afvalcontainer die bij elk strandpaviljoen staat.

 

Tip!
Heb je fanatiek gejut? En is je afvalzak ongemerkt te zwaar geworden? Leg de volle zak dan bij een strandpaal en stuur een sms naar Stichting De Milieujutter.  Zij halen het afval dan op.
 

Over De Milieujutter
Stichting De Milieujutter is een non-profit organisatie met als doel het strand en de duinen van Terschelling schoon te maken en schoon te houden van onafbreekbaar zwerfvuil.

  • Locatie : Terschelling
  • Organisator : Stichting De Milieujutter