Spring naar hoofd-inhoud

Lauwersmeer Marathon

  • Locatie : Lauwersoog
  • Organisator : Stichting 40Mijl

Hardlopen én duurzaam bezig zijn? Dat kan tijdens de Lauwersmeer Marathon op 3 mei 2020. De organisatie steunt de Plastic Soup Foundation én werkt klimaatneutraal. Kies de afstand die jij wil en geniet!

Je start en finisht in de plaats Lauwersoog en je loopt een ronde door Groningen en Friesland om het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit betekent: weidse blikken, bospaden, authentieke dorpen, de zeedijk met uitzicht over het UNESCO werelderfgoed Waddenzee gebied en uitzicht naar het Waddeneiland Schiermonnikoog en de visserijhaven. Nederland op zijn mooist!

Afstanden
Hele marathon
Halve marathon
10 kilometer
5 kilometer
2,5 kilometer Kidsrun

Ik wil meedoen! 

Aandacht voor het plasticprobleem
De Lauwersmeer Marathon staat in het teken van de plastic vervuiling in de oceanen. De zogenaamde plastic soep wordt steeds groter en microplastics zorgen voor ernstige gezondheidsrisico's voor mens en dier.

De organisatie steunt het Plastic Soup Foundation met de Kidsrun Sponsorloop en werkt klimaatneutraal. Geniet jij van de prachtige Nederlandse natuur en wil jij ook graag je steentje bijdragen? Dan kun je je eigen deelname compenseren.  

Over de organisatie
De Lauwersmeer Marathon is een initiatief van de Provincie Groningen en Stichting 40Mijl. het initiatief wordt ondersteund door de gemeentes rondom het Lauwersmeer. De Stichting 40Mijl vraagt hiermee aandacht voor vervuiling van de oceanen en steunt de Plastic Soup Foundation.

Ik wil meer info

  • Locatie : Lauwersoog
  • Organisator : Stichting 40Mijl