Spring naar hoofd-inhoud

Wadlopen naar Simonszand

  • Locatie : Lauwersoog
  • Organisator : Waddenvereniging / Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

Wadlopen, varen en afval opruimen op een wel heel bijzondere plek; de stille en afgelegen zandplaat Simonszand. De Waddenvereniging organiseert op zaterdag 4 juli, in samenwerking met Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, deze bijzondere excursie waarbij plastic soup en de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee centraal staan. Na een prachtige wadlooptocht waarbij je meer leert over het bodemleven van de Waddenzee, ga je op Simonszand afval opruimen.

Het programma
De excursie start om 13:15 uur in Lauwersoog. Per bus word je naar het startpunt van de wadlooptocht gebracht. Na ongeveer 4 uur lopen sta je bij de geul voor de zandplaat, hier word je per boot overgezet. Op Simonszand krijg je een vuilniszak om afval op te ruimen en kun je genieten van deze bijzondere zandplaat. Vervolgens vaar je terug naar de haven van Lauwersoog, waar je rond 22:15 uur aankomt.

Doe mee!
Meld je aan voor de activiteit Wadlopen naar Simonszand op de website van de Waddenvereniging. Kosten voor deelname bedragen € 50,- per persoon. Leden van de Waddenvereniging ontvangen 20% korting per persoon.

 

Schrijf je hier in!

  • Locatie : Lauwersoog
  • Organisator : Waddenvereniging / Stichting Wadloopcentrum Pieterburen